Havenkraan van Harlingen

ROMANTISCHE SUITE AAN ZEE

De hoge benen nagenoeg in de Waddenzee en toch slechts een paar passen verwijderd van het historische centrum van Harlingen. Een prachtige plek voor een romantische overnachting: de Havenkraan van Harlingen.

Met twee liften naar boven

De toegang tot de kraan is verrassend. De kooiladders van vroeger zijn vervangen door twee speciaal ontworpen liften. De eerste lift brengt je naar een bordes tussen de poten. Wonder boven wonder. In de tweede lift zoef je samen naar het woonverblijf van de kraan. “Beam me up, Scotty.”

Havenkraan van Harlingen

Kom binnen

In de voormalige machinekamer vind je een ruim tweepersoons bed, zitcomfort van Charles Eames, een tweepersoons-regendouche en alle faciliteiten die nodig zijn voor een uitgebreid ontbijt. Licht, lift en klimaat bedien je met een touchscreen.

Havenkraan van Harlingen

Draaien maar!

Vanuit het hoofdvertrek voert een trapje naar de cabine. Daar laat je zelf, in de stoel van de kraandrijver, met behulp van de originele stuurknuppel de kraan 360° ronddraaien tot het mooiste uitzicht is gevonden. Vanuit de besturingscabine heb je toegang tot het hoogste uitkijkpunt van de kraan: het grote dakterras.

Havenkraan van Harlingen

Gastenboek

Teunis & Sandra
HET COMFORT EN DE SCHITTERENDE AFWERKING HEEFT ONZE STOUTSTE DROMEN OVERTROFFEN. TOT IN DE KLEINSTE DETAILS IS ER NAGEDACHT WAT PRAKTISCH EN MOOI ZOU ZIJN. SUPER!
Fam. Dijk
WE WILLEN NIET WEG, WAT EEN UITZICHT EN RUST. SERVICE OP HET HOOGSTE NIVEAU! WE KOMEN ZEKER EEN KEER TERUG.
GOEDELE & JOACHIM
PRACHTIGE LOCATIE, GEWELDIG INGERICHT, HEERLIJK ONTBIJT EN LEUKE DOUCHE. KORTOM, WE HEBBEN ER VAN GENOTEN
Paul & Tamara
Als oud ECT'er ervaring met havenkranen en havenromantiek. Maar met mijn droomvrouw dit moment beleven is nog mooier/intenser en besef ik dat ik elke dag meer van haar hou!
Harm & Evelien
HET WAS EEN WEEKEND LANG, 'IN DE WOLKEN ZIJN' HET WAS EEN WEEKEND LANG, 'OP GROTE HOOGTE' BEDANKT.
Yvonne & Walter
WAT FANTASTISCH, WAT EEN UITZICHT. IN EEN WOORD SUPER
Marcel & Magdelena
STRAK BLAUWE LUCHT, HELDERE ZEE, VEEL BEDRIJVIGHEID. GISTERAVOND EEN PRACHTIGE STERRENHEMEL. WE HEBBEN GENOTEN VAN ONS MINI-APPARTEMENT MET DAKTERRAS!
Bram & Rinnie
DE KRAAN, HET UITZICHT, HET MOOIE WEER EN ALS KLAP OP DE VUURPIJL; VOOR ONZE OGEN DE START VAN 130 ROEIBOTEN, DE HARLINGEN-TERSCHELLING RACE. WE HEBBEN GENOTEN VAN DIT ALLES.
Menno & Margot
WAKKER WORDEND MET EEN SCHOUWSPEL VAN UITVARENDE BOTEN, GENIETEND VAN EEN HEERLIJK ONTBIJT. WAT WIL EEN MENS NOG MEER?!
Koen & Joriene
WE HEBBEN GENOTEN VAN DEZE UNIEKE ERVARING. BEDANKT VOOR ALLE GOEDE ZORGEN.
Kees & Irene
JE KUNT EEN HAVENKRAAN VERBOUWEN VOOR LOGIES. MAAR DE MANIER WAAROP DIT IS GEDAAN GEEFT AAN DAT HET MET ZOVEEL LIEFDE EN AANDACHT IS ONTWORPEN EN UITGEVOERD.
Linda & Henk-Jan
DE TIJD GAAT ZO SNEL HIER, HET IS VEEL TE KORT. WE HEBBEN VAN ELKE MINUUT GENOTEN!
Geert-Jan & Sanne
Het weer was mooi, het bed was zacht. Een mooi ontbijt werd ook gebracht. Tot slot was er de rust van het water en de kust.

Historie

Al decennia domineert zijn silhouet van de havenkraan de historische contouren van Harlingen. De haventopkraan van het merk Figee werd gebouwd in 1967. De kraan is tot 1996 ingezet bij het lossen van houtvrachten uit Rusland en Scandinavië. De cabine bevindt zich op circa zeventien meter boven de kade, de giek reikt tot 45 meter hoogte. Twee jaar lang werkte een flinke ploeg vakidioten liefdevol aan de restauratie en verbouwing van de havenkraan.

Havenkraan in Harlingen

Willemshaven

De Havenkraan van Harlingen bevindt zich op de Willemshaven, die volop in ontwikkeling is. Deze zeehaven werd tot de jaren ‘60 vooral gebruikt als laad- en losplaats voor vrachtschepen, maar is inmiddels een gezellige plek waar van alles valt te beleven. Zo vind je er behalve de havenkraan ook een bierbrouwerij, een visrestaurant, een radiolichtschip, de historische zeesleepboot de Hollland en de Witte Swaen, een replica van het schip van Willem Barentsz.

Havenkraan in Harlingen

Samengevat

  • Luxueuze (machine)kamer met panoramisch uitzicht
  • Dubbele stortdouche
  • Beschut dakterras
  • 360° draaien met de originele knuppel
  • Royaal ontbijt

Specificaties

Gebouwd: 1967
Fabrikant: Figee / Haarlem
Type: Haventopkraan
Gerestaureerd: 2001-2003
Constructiebedrijf: SMST / Franeker
Hoogste punt: 49 meter boven gemiddeld hoogwater

Voorzieningen

Minibar
Nespresso
Quooker
Servies
Koffie, thee, fruit
Smart TV
JBL
Wifi
Airco
Scanner
Föhn
Verrekijker
Parkeerplaats

3D bouwpakket van de Havenkraan

Wilt u een bijzondere overnachting in de havenkraan cadeau doen aan vrienden, familie of collega’s? U kunt uw cadeau nu extra speciaal maken door een 3D bouwpakket van de kraan te bestellen! De bouwplaat (met handleiding) wordt in een kartonnen geschenkverpakking geleverd, waaraan ook de cadeaubon en een persoonlijke welkomstkaart worden toegevoegd.

De kosten van deze 3D cadeaubon komen bovenop de kosten van de overnachting of het arrangement dat u cadeau doet. De levertijd is 5 werkdagen.

Prijs van de 3D cadeaubon: €55,- (inclusief verzendkosten).