Vuurtoren van Harlingen

DROMEN OP HOOG NIVEAU

Na driekwart eeuw trouwe dienst dooft het licht in de vuurtoren van Harlingen. De vuurtoren doet nu dienst als een unieke kijk-, geniet- en slaapplaats. Droom je ook wel eens?

Nog steeds een lichtpunt

Volledig gerestaureerd is de Vuurtoren van Harlingen wederom een lichtpunt. Hoog boven de oude handelsstad, op de grens van land en Waddenzee. De vuurtorenwachter verzorgt de ontvangst en ’s ochtends een ontbijt met heerlijke verse broodjes.

Vuurtoren

Stap binnen

Na een aantal omwentelingen in het monumentale trappenhuis kom je bij de eerste van de drie etages. Dit is de bad-verdieping met een opvallende, ronde douche. Via een gebogen gangetje bereik je het woongedeelte met een op maat gemaakt zwevend bed, een knusse zithoek en alles wat je wenst voor een zorgeloos verblijf. Een steile trap brengt je naar de voormalige lichtkoepel. Hier kun je aanschuiven aan een tafel voor twee, of naar buiten voor een wandeling rond het lichthuis.

Vuurtoren

360° uitzicht

Hoogtepunt in de vuurtoren is het bed met 360° uitzicht. Over de historische binnenstad van Harlingen. Over de levendige haven. Over de oneindig grote Waddenzee. Met in de verte de contouren van de eilanden Vlieland en Terschelling. En ’s nachts de lichten van maar liefst vier vuurtorens die de Vuurtoren van Harlingen omringen.

Vuurtoren

Gastenboek

THELMA
EEN ONVERGETELIJKE ERVARING, ADEMBENEMEND UITZICHT, IK VOEL ME 'HEMELS'!
JOOST & ANNA
DE VUURTOREN WAS EEN KLEINE 24 UUR EEN BAKEN VAN RUST. EEN PRACHTIG GESCHENK VOOR ONS HUWELIJK. EN ALS GEBOREN HARLINGER OOK TERUG NAAR MIJN ROOTS.
MONICA & ELLEN
Al 15 jaar lang elkaars vuurtoren, baken en veilige haven. Om deze 15 jaar vriendschap te vieren, elkaar deze symbolische overnachting cadeau gedaan. Twee hartsvriendinnen.
VINCENT & ESTHER
WAT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING! PRACHTIGE ZONSONDERGANG GEZIEN EN GENOTEN VAN HET PRACHTIGE UITZICHT ONDER HET GENOT VAN EEN GLAS PROSECCO.
ELLEN & RONALD
IK ZOU HIER WEL EN MAAND OPGESLOTEN WILLEN ZIJN. DE RUST DIE JE AL NA TWEE DAGEN VOELT IS OVERWELDIGEND. DEZE TOREN GEEFT MENSEN VEEL MEER DAN EEN PLEK OM TE SLAPEN…
RICHARD & AIDA
HET WAS GOED TOEVEN HIER HOOG BOVEN HARLINGEN MET STEEDS VERANDERENDE VERGEZICHTEN. EEN FIKSE WIND, KRACHT 5-7, ZORGDE VOOR EEN KNUS EN GEBORGEN GEVOEL.
ANNA KARIN & WOUTER
Een unieke belevenis, maar helaas we hebben de zonsondergang gemist, dus we moeten nog een keer terug. Een mooie droom aan zee. Wij gaan weer verder met andere dromen. Jij ook?”
ANNEKE & WIM
WE DACHTEN DAT WE AL ULTIEM VERLIEFD WAREN, MAAR DEZE LOCATIE HELPT OM DAAR NOG EEN SCHEPJE BOVENOP TE DOEN :)
KRISTIEN & WERNER
Wat een fijn ontvangst. Wat een geluk dat wij hier mochten logeren. Wat een ervaring, eentje om nooit te vergeten & om lang van na te genieten.
CAREL & SUZANNE
We wanen ons als twee kinderen die vuurtorenwachtertje spelen en de schepen binnenleiden. Een spannend avontuur. Wat een unieke ervaring!

Klippers en kotters

Drie uur na eb op Vlieland beginnen zeilschepen de Willemshaven binnen te stromen. Minstens vijftien charterklippers banen zich een weg langs de Blauwe Slenk. Via de marifoon in de vuurtoren luister je naar hun gesprekken met de havendienst. Ze vragen om een ligplaats. Ook vanuit zuidwestelijke richting vaart een groepje boten door het ondiepe kanaal ‘de Boontjes’; de sluis van het Kornwerderzand heeft duidelijk net een groep schepen doorgelaten.

Vuurtoren

Lichtennetwerk

De Vuurtoren van Harlingen maakt deel uit van een lichtennetwerk langs de Nederlandse kust. Achttien van de twintig torens zijn nog in gebruik. In de vuurtoren van Hoek van Holland is een museum gevestigd, de Vuurtoren van Harlingen is particulier bezit.

Vuurtoren

Samengevat

  • Bed met 360° uitzicht over stad en zee
  • Intieme zithoek voor ontspanning en ontbijt
  • Bad-etage met regendouche en toilet
  • Lichthuis met buitenomloop
  • Royaal ontbijt

Specificaties

Gebouwd: 1920-1922, Architect: C. Jelsma
Gerestaureerd: 1998-1999, Architect: B. Pietersma
Positie: 53.10,09 NB; 05.25,04 OL
Hoogste uitkijkpunt: 24 m. boven gem. hoogwater

Voorzieningen

Minibar
Nespresso
Quooker
Servies
Koffie, thee, fruit
Smart TV & Audio
Wifi
Marifoon
Föhn
Verrekijker
Parkeerplaats

De herinnering

Ik doofde het licht in februari 1998. De vaargeulen en havenmond waren aangepast waardoor de vuurtoren na 75 jaar zijn functie verloor. Maar al veel langer scheen er licht van deze plek. Vanaf halverwege de 18e eeuw knetterden hier vuren, sisten acetyleen gaslichten en schitterde het optiek dat nu beneden in het trappenhuis staat. Want de vele torens die Harlingen heeft gekend, werden steeds op dezelfde plaats herbouwd. Eeuwenlang is door zeelui naar deze plek gekeken. Nu zijn de rollen prachtig omgedraaid: het baken is een uitkijkpunt geworden.

Piet Beuker, vuurtorenwachter van 1970-1998

Wilt u op de wachtlijst voor een overnachting in de vuurtoren?

Verzenden

Bedankt! We nemen contact met u op als er last minute een dag vrijkomt.